Hoeveel creatievelingen kun je in één winkel kwijt? Nooit genoeg! Daarom zijn wij blij dat DecoDirk onze shop-in-shop is komen versterken. DecoDirk maakt vrolijke kunst (zoals schilderijen en kaarten), geupcyclede tassen en kleurrijke kunstige schatten. Door vazen uit de kringloop te ‘pimpen’, geven ze gebruikte voorwerpen een nieuw leven. Met de handgeschilderde geboorteklompjes geef je een bijzonder kraamcadeau. Het assortiment van DecoDirk wisselt geregeld, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Vrolijke kunst

Houd je van expressieve en vrolijke kunst, dan moet je zeker een kijkje nemen bij de schilderijen van DecoDirk. Dieren en bloemen spelen een grote rol in de werken. Van een elegant oranje zeepaardje in blauw water, een schaapje met rode ‘krullen’ of zomerbloemen die van het doek lijken af te spatten, daar word je toch instant blij van! Wie voor wat rustigere kleuren gaat heeft ook een ruime keus: een vijftal katten uitkijkend op de lichtjes van de stad, een verliefd vogelechtpaartje met prachtig geïllustreerde veertjes. Zo is er voor ieder interieur wel een passend schilderij.

Veel van de afbeeldingen zijn ook verkrijgbaar als ansichtkaart.

Upcycling: weg met de weggooimaatschappij!

Afgedankte spullen een nieuw leven geven is belangrijk voor de mensen achter DecoDirk. Oude vazen die maar in de kringloop blijven staan worden opgefrist met kleurtjes en beschilderingen, zodat ze weer een nieuw huis kunnen opfleuren. Met losse stukken serviesgoed wordt een niet-alledaags vogelvoederhuisje gecreëerd.

De DecoDirk tassen zijn een mooi voorbeeld van ‘upcycling’, Gebruikte materialen krijgen hierbij een nieuwe toepassing:

Al onze tassen zijn gemaakt van gebruikte (verpakkings)materialen. Het jute komt van lege zakken voor koffiebonen, de plastic voering komt van lege pelletzakken, de rubberen biezen en handvatten komen van Töpfer tweewielers en de lege frisdrankpakken zijn verzameld door mensen uit de buurt.

Geboorteklompjes & andere kleine schatten

Met geboorteklompjes geef je een uniek en persoonlijk kraamcadeau: twee schattige handbeschilderde houten klompjes met daarop de naam en de geboortedatum van de kleine. De klompjes kunnen ook echt gedragen worden! Je kunt van tevoren aangeven welke illustratie je graag afgebeeld ziet. Wanneer het kindje is geboren, wordt het cadeautje zo snel mogelijk beschilderd met de naam en de geboortedatum.

We maken kleine schatten zoals beschilderde geluksdruppels, kiekeboe kantelschelpen, grappige kabouters, gerecyclede envelopjes en oesterschelpen. Die kleine schatten kosten maar een prikkie en zijn zo leuk om weg te geven.

Meer informatie over DecoDirk is te vinden op decodirk.nl.

Fans van unieke, handgemaakte kunst zijn bij ons aan het juiste adres! Bij Melvin van My Wooden Block Art worden simpele houten blokjes echte kunstobjecten voor aan de muur. Marieke van De Miek Fabriek maakt retro mixed-media kunstwerken op gerecycled hout. Ook Sonja van De Maeckerij vindt recyclen belangrijk. Haar vlaggenslingers, kussens, etuis en meer zijn van hergebruikte stoffen.

Vrolijke kunst met dieren en bloemen

Vrolijke kunst uit Vorden en Epe van DecoDirk

vrolijke kunstprenten en kaarten