Kleermaker Kamieran in Vorden

De rits vervangen van een jas of spijkerbroek? Gordijnen op maat laten maken? Of kussenhoezen maken van die mooie lap stof die je ooit hebt gekocht en die maar in de kast blijft liggen? Bij vakman Kamieran is het mogelijk. Eindelijk is er weer een echte kleermaker in Vorden!

Onze kleermaker Kamieran is op dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur aanwezig in zijn atelier achterin de winkel. Inbrengen en ophalen kan ook buiten zijn werktijden en op zaterdag.

Van Aleppo naar Baak naar Vorden

Sinds eind 2017 beschikt Vorden weer over een kleermaker. Toen startte Kamieran Baker met zijn atelier bij Van Sinckel. Kamieran is afkomstig uit het Syrische Aleppo waar hij al op jonge leeftijd als kleermaker werkte. Hij moest vanwege de oorlog vluchten en kwam uiteindelijk in Baak, een dorpje hier vlakbij, terecht. Helaas was het door de taalbarrière moeilijk om werk te vinden.

Een artikel in weekblad Contact Bronckhorst over Kamieran, zijn naaimachine en zijn zoektocht naar werk (“Taalbarrière blijft groot obstakel voor vluchtelingen“) trok de aandacht van de mensen achter Van Sinckel. Kunnen wij als stichting deze man misschien helpen? Al snel werd er contact gelegd met Kamieran en de gemeente Bronckhorst, waarna er gezamenlijk werd besloten de Syrische vakman een werkplaats te bieden in de winkel.

En zo kon weekblad Contact Bronckhorst een paar maanden later weer een artikel aan hem wijden, ditmaal over de feestelijke officiële opening van zijn kleermakersatelier in onze winkel. Inmiddels weten al vele Vordenaren de weg naar Kamieran te vinden. Met zijn Nederlands gaat het steeds beter en over zijn vakmanschap en snelheid is iedereen tevreden.

Van Sinckel
Dorpsstraat 15B
7251 BA Vorden
Tel. 06 405 69 937

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag:
10-17 uur

Volg ons op Facebook