Fruitbedrijf Horstink breidt uit, en wel richting Vorden! Sinds juli 2020 verkoopt het Steenderense boerenbedrijf hun (Achterhoekse) streekproducten bij ons. Zo hebben we vruchtensappen van hun eigen boomgaard, maar ook meel, bakmixen, karamel, bieren, worst en mosterd van collega-makers. Allemaal komen ze met hun eigen verhaal.

Achterhoekse streekproducten: unieke verhalen

Het mooiste van streekproducten, op de smaak na? Ze komen met een verhaal. Een verhaal dat de boer je desgewenst zelf kan vertellen. Neem een fles appelsap (van Fruitbedrijf Horstink natuurlijk) als voorbeeld. Tom en Monique Horstink verzorgden de fruitbomen waaraan de appels groeiden. Ze weten welke ras is gebruikt (Elstar) en hoe de groeiomstandigheden dat jaar waren.

Was er late nachtvorst waardoor ze ’s nachts de bloesems moesten besproeien? Zwoegden de nog kleine appeltjes onder de zomerse droogte? Ze zitten van het begin, als in het voorjaar de eerste vruchtbloesems verschijnen, tot aan het eindproduct, de fles met 100% vruchtensap, bovenop het proces.

Behalve de producten van hun eigen fruit (naast sappen ook jams, fruitsauzen en likeurette) verkopen Tom & Monique bij ons ook producten van Achterhoekse collega-makers. Zo hebben we mosterd van boerderij Braakhekke uit Harfsen, noga en karamel van Jeroen uit Warnsveld, bosbessenjam uit Heelweg, en droge worst van slagerij De Schelfer uit Borculo. Stuk voor stuk mensen die je graag meer vertellen over hun unieke producten.

Verder vind je in onze schappen onder andere de bakmixen en melen van molen De Hoop uit Oud-Zevenaar, een selectie oud-Hollands snoep en zakken met hartige notenmixen en knabbels voor de lekkere trek.

Vooruit, nog een voordeel van streekproducten: koop je lokaal, dan stimuleer je de lokale economie en zorg je voor een goede leefbaarheid in die streek. Laat dat nou ook net de de reden zijn waarom in 2016 Van Sinckel werd opgericht!

Drie generaties Horstink op De Groote Wei

Het verhaal van Fruitbedrijf Horstink begint bijna een eeuw geleden met Hendrik en Sophie. Op hun boerderij De Groote Wei in Rha/Steenderen hadden zij een gemengd bedrijf met daarbij ook een kleine boomgaard. De volgende generatie begon met de verkoop aan huis van appels uit die boomgaard. Anno 2020 is de boomgaard uitgegroeid tot een heus fruitteeltbedrijf met 45.000 fruitbomen op 16 hectare. En met de derde generatie Horstink als boer. Op de zware IJssel-klei geven de verschillende soorten kersen, appels, pruimen en peren maandenlang vruchten die worden verkocht in hun eigen boerderijwinkel. Een gedeelte van de oogst wordt verwerkt tot sappen, siropen en andere fruitproducten.

De boomgaarden aan de Prinsenmaatweg leveren niet alleen fruit op, maar ook wandelroutes! In het voorjaar geniet je anderhalve kilometer lang van prachtige bloesems, bijen en bloemen. De rest van het jaar is de boomgaard ook opengesteld. Langs de route staan bordjes met informatie over het telen van fruit en de dieren die je er kunt tegenkomen. In september zijn er de Appelplukdagen. Behalve zelf plukken kun je dan op het terrein bij foodtrucks eten en luisteren naar live muziek. Voor de kinderen zijn er ritjes in de pluktrein en is er de mogelijkheid om geschminkt te worden.

Voor meer informatie over Fruitbedrijf Horstink verwijzen we je graag naar fruitbedrijfhorstink.nl

Benieuwd naar nog meer verhalen? Je vindt ze in onze winkel! Stel zelf een heerlijk Achterhoeks cadeaupakket samen of neem een kant-en-klaar verwenpakket. Bezig met een wandeling op het Pieterpad of het Trekvogelpad? Wij hebben allerlei lekkers voor de lunch. Verliefd geworden op deze streek? Koop een aandenken met daarop de Achterhoekse vlag. Klik hier voor al onze Achterhoekse (streek)producten.