Vruchtensappen van Achterhoekse fruitbomen, biertjes van lokale brouwerijen, zuivel van een biologische zorgboerderij uit Vorden… En dat zijn nog maar een paar van de producten die je bij Van Sinckel aantreft. Ons mooie stukje Gelderland biedt een vruchtbare voedingsbodem voor prachtige producten, boeren én verhalen!

Achterhoekse streekproducten: unieke verhalen

Want het mooiste van streekproducten, op die lekkere smaak na? Ze komen met een verhaal. Een verhaal dat de boer je desgewenst zelf kan vertellen. Neem een ‘gewone’ fles appelsap van Fruitbedrijf Horstink uit Rha (bij Steenderen) als voorbeeld. Tom en Monique Horstink verzorgden de fruitbomen waaraan de appels groeiden. Ze weten welke ras is gebruikt (Elstar) en hoe de groeiomstandigheden dat jaar waren.

Was er late nachtvorst waardoor ze ’s nachts de bloesems moesten besproeien? Zwoegden de nog kleine appeltjes onder de zomerse droogte? Ze zitten van het begin, als in het voorjaar de eerste vruchtbloesems verschijnen, tot aan het eindproduct, de fles met 100% vruchtensap, bovenop het proces.

Koop lokaal

En zo hebben al hun Achterhoekse collega-makers wel een verhaal bij hun producten. Wil je ze horen? Vraag ernaar in de winkel of ga eens de boer op!

Wat hebben we nog meer in onze schappen staan? Wat dacht je van Mosterd van boerderij Braakhekke uit Harfsen, noga en karamel van Jeroen uit Warnsveld, bosbessenjam uit Heelweg, en droge worst van slagerij De Schelfer uit Borculo.

Maar ook de bakmixen en melen van molen De Hoop uit Oud-Zevenaar, een selectie oud-Hollands snoep, en zakken met hartige notenmixen en knabbels voor de lekkere trek. Ideaal voor wandelaars en fietsers.

Het assortiment verandert geregeld, dus kom zeker geregeld een kijkje nemen.

En nog een voordeel van streekproducten: koop je lokaal, dan stimuleer je de lokale economie en zorg je voor een goede leefbaarheid in die streek. Laat dat nou ook net de de reden zijn waarom in 2016 Van Sinckel werd opgericht!

Achterhoeks cadeaupakket

Benieuwd naar al het lekkers? Kom snel naar onze winkel in Vorden! Stel zelf een heerlijk Achterhoeks cadeaupakket samen of neem een kant-en-klaar verwenpakket. Bezig met een wandeling op het Pieterpad of het Trekvogelpad? Wij hebben allerlei lekkers voor de lunch. En voor wie helemaal verliefd is geworden op deze streek, hebben we aandenkens met daarop de Achterhoekse vlag!

Klik hier voor nog meer Achterhoekse (streek)producten