Als kind maakte ze al hippe outfits voor haar barbiepoppen. Toen ze tijdens haar mode-opleiding ontdekte dat kinderkleding ontwerpen én maken echt haar ding was, richtte de Zutphense Vera Wolkotte een eigen kinderkledinglijn op: Veer Fashion. Sinds de zomer van 2021 verkoopt ze haar handgemaakte babykleding, met onder andere rompertjes, jurkjes, leggings en broekjes, in onze winkel.

Handgemaakte babykleding

Het leuke van zelfgemaakte kinderkleding is dat je kindje een uniek kledingstuk draagt waarvan er maar een paar gemaakt zijn. En hoe fijn is het dat die kleertjes gewoon lokaal gemaakt worden. Uiteraard maakt Vera gebruik van comfortabele en goed wasbare stoffen zoals tricot, wafel en hydrofiele stoffen (mousseline).

Momenteel maakt ze voornamelijk kleding voor de allerkleinsten (maat 62 t/m 86), maar ze wil gaan uitbreiden tot maat 110. Haar inspiratie haalt ze vooral uit modebladen en Pinterest, zo blijft ze goed op de hoogte van de laatste trends in babyland.

Schattig kraampakket

Ook de accessoires, waaronder wikkeldoeken, wiegdekens en bijtringen, maakt Vera Wolkotte zelf. En hoe schattig zijn haar knuffelolifantjes? Zo kun je een schattig kraampakket samenstellen waarin alles met elkaar mixt en matcht.

En zie je een superleuk jurkje of jasje in haar rek hangen, maar helaas… niet in de juiste maat? Vera maakt ook kleding op bestelling, voor zowel kinderen als volwassenen.

Contactinfo en meer informatie over Vera’s creaties is te vinden veerfashion.nl

Een kraamcadeau samenstellen? In onze shop-in-shop hebben we nog meer ondernemers met leuke baby- en kinderspulletjes. Zoals de babykleding (ook voor newborns) van het bekende Nederlandse merk Feetje. Speelgoed verkopen we voor de allerjongsten tot kids van een jaar of 12. Kijk hier voor al onze deelnemers!

handgemaakte kinderkleding meisjes en jongens Vorden Handgemaakte babyspullen babymutsjes knuffels bijtringen