Edelstenen zijn weer helemaal hot! De één voelt zich gesterkt door een bepaalde edelsteen te dragen, de ander vindt ze simpelweg mooi om te zien. Het Edelstenenhuisje heeft bij ons verschillende soorten stenen in allerlei maten uitgestald, zoals amethist, malachiet, lapis lazuli, rozenkwarts en bergkristal. Ook zijn er knuffelstenen, edelsteensieraden en is er een mooi assortiment wierook.

Edelstenen

Toen het Vierakkerse gezin Macare in de lente van 2020 gedeeltelijk thuis kwam te zitten door de coronapandemie, besloten ze een oude hobby weer op te pakken. De verzameling edelstenen en kristallen van vroeger werd weer tevoorschijn gehaalde en langzaam maar zeker groeide het enthousiasme. En wel in zodanige mate dat je nu kunt spreken over een uit de hand gelopen hobby, met een winkeltje aan huis en natuurlijk een mooie plek in onze winkel!

Van jazz naar jade

Het Edelstenenhuisje is vooral het project van moeder Lummy en Femke, één van haar dochters. Je treft hen dan ook geregeld aan in de winkel om de collectie bij te vullen en aan te passen, en om gelijktijdig advies te geven aan geïnteresseerde klanten. Maar ook de rest van het gezin helpt mee. Zo zien we echtgenoot/vader Victor Macare, een lokaal bekende muzikant, geregeld aan de grote tafel in de winkel assisteren bij het maken van de sieraden!

Behalve edelstenen en aanverwanten verkoopt het Edelstenenhuisje ook regenboogkristallen, schattige kleine stenen dierfiguren en wierook bij ons.

Meer informatie over het Edelstenenhuisje is te vinden op www.instagram.com/edelstenenhuisje

Kijk hier voor al onze deelnemers!

Edelstenen en knuffelstenen in allerlei kleuren in Vorden