In 2015 ontstond er bij het Vordens Ondernemerscafé (het VOC) zorgen over de toenemende leegstand van winkelpanden in Vorden. Daarop werd een stuurgroep opgericht om nieuwe initiatieven te ontwikkelen om die leegstand tegen te gaan. Eén van die initiatieven was ‘Van Sinckel’.

Met Van Sinckel wilden initiatiefnemers Martien Pater en Riske Legtenberg-Lourens niet alleen de leegstand in het dorp verminderen, maar ook het centrum levendig en actief houden.

Hoe? Door ondernemers uit de regio een plek te bieden waar ze ondersteuning kunnen krijgen bij het uitvoeren van hun bedrijfsactiviteiten en/of het verkopen van hun producten.

Die plek werd de winkel ‘Van Sinckel’, een commercieel interessante plek waar ondernemers ruimte kunnen huren tegen een redelijke huurprijs. Dit is mogelijk omdat ‘Van Sinckel’, inmiddels een stichting, haar doelstellingen nastreeft zonder winstbejag.

Ons profiel

De winkel zet in op een kwalitatief maar goed betaalbaar segment. Het aanbod is veelal streekgebonden. Het betreft hier zowel food als non-food producten, ambachten en kunst. Er wordt gestreefd naar een aanbod van producten met een toegevoegde waarde binnen het aanbod van Vorden.

Onze organisatie

De stichting heeft een bestuur, het bestuur is eindverantwoordelijk. De manager is verantwoordelijk voor alle operationele zaken. De stichting heeft als doel het verminderen van de leegstand in Vorden en de vitaliteit van de kern te behouden. We besteden veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door onder andere werkervaringsplekken te bieden.

Openingstijden

Van Sinckel
Dorpsstraat 15B – Vorden
Tel. 06 405 69 937

Ivm met de overheidsmaatregelen betreffende de coronacrisis is onze fysieke winkel voorlopig gesloten. In de webshop zijn verwenpakketten te koop die wij gratis in Vorden bezorgen.

Vanaf dinsdag 26 januari 2021 is onze kleermaker Kamieran elke dinsdag en donderdag van 10 tot 13 uur aanwezig. Kleding inbrengen en ophalen is op die tijden wel mogelijk. Iets kopen in de winkel helaas niet.

Volg ons op Facebook