Ze deed mee aan het populaire tv-programma Sterren Op Het Doek en portretteerde onlangs nog Mathilde Willink voor de tentoonstelling Mathilde in Ruurlo. Komende week exposeert kunstenares Marian Merk haar olieverfschilderijen bij ons in de winkel, in het kader van de Kunst4daagse Bronckhorst 2019.

Kunst in Vorden

Tijdens dit evenement, wat van donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag, wij zijn dan gewoon geopend) tot en met zondag 2 juni (koopzondag in Vorden, ook bij Van Sinckel) wordt gehouden, tonen ruim 100 kunstenaars hun werk.

Op verschillende plekken in de gemeente Bronckhorst, van ateliers tot huiskamers, restaurants en zelfs achtertuinen, kunt u genieten van diverse kunstuitingen zoals schilderkunst, keramiek, beeldhouwwerk en meer.

Van Sinckel is het startpunt van de 26 kilometer lange Vordense fietsroute. In de winkel zijn de portretten, stillevens en landschappen in olieverf van Marian Merk te bewonderen.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht om wat lekkers te kopen voor onderweg, zoals chocolaatjes, hartige crackers of nootjes.
Of een lekker flesje wijn van Wijnhandel Smit of ItaliaMondo (maar die kunt u misschien beter bewaren voor na het fietsen).

Het complete programma en de bijbehorende fietsroutes van dit jaar staan op de website van de Kunst4daagse Bronckhorst.

Marian Merk

De in Vorden woonachtige kunstenares Marian Merk laat, net als vorig jaar, bij Van Sinckel haar olieverfschilderijen zien. Ze schildert onder meer stillevens van fruit en bloemen, (Achterhoekse) landschappen en portretten van jonge vrouwen, kinderen en dieren. Haar werk valt onder het hedendaags realisme.

“Schilderen, een constante zoektocht naar perfectie in vorm en kleur. Een uitdaging bij elk nieuw te maken schilderij en de voldoening van het scheppend werken.” Marian Merk

Merk bezocht halverwege de jaren ’70 de kunstacademie te Enschede, waar ze les kreeg van Philip Kouwen. Later volgde ze lessen bij Cornelis le Mair. Door hem stapte ze over van aquarel op olieverf. Tegenwoordig woont ze regelmatig masterclasses bij van grote namen als Alexander Savin en Teresa Oaxaca.

Merks eigen schilderschool is gevestigd in Hummelo. Hier kunt u lessen volgen in het schilderen van landschappen, portretten en stillevens in olieverf. Ook enkele getalenteerde leerlingen van haar exposeren tijdens deze Kunst4daagse.

Hieronder enkele voorbeelden van haar werk: