De authentieke Franse worst die deze deelnemer verkoopt, is afkomstig uit de Auvergne. De worstjes worden ambachtelijk en met grote zorg bereid en rechtstreeks ingekocht bij een lokale slager. Ook vind je bij deze deelnemer lokale biologische honing en de tapenades van Caatjes Lekkernijen.

Franse worst

De bereiding van deze worst is gebaseerd op oude recepten, dit waarborgt de authenticiteit en de smaak. Er worden geen kleurstoffen gebruikt en de worstjes zijn glutenvrij. Een volledig gecontroleerde rijping geeft al zijn smaak en echtheid in de productie. De houdbaarheid is 8 weken, maar in Frankrijk worden ze wel maanden bewaard. Hoe meer gedroogd, hoe intenser de smaak.

De worstjes zijn bij Van Sinckel te verkrijgen in tenminste 9 smaken, zoals knoflook, walnoot, naturel, Provençaalse kruiden, comté, peper en kerrie-komijn. Tevens is er een aanbod van een aantal soorten paté en kleinere ringworstjes.

Biologische honing en tapenade

De biologische honing is afkomstig van imker Martin Stevens uit Halle, een dorpje in de buurt van Vorden. De honing wordt seizoensafhankelijk in verschillende smaken verkocht, waaronder linde en acacia.

De tapenades zijn van het Twentse Caatjes Lekkernijen, bekend van het tv-programma De Nieuwe Lekkerbek.

Behalve de worstjes van Droge Worst & Honing verkoopt van Sinckel ook lokaal vlees van Marope (slow food rund). Voor visliefhebbers hebben we duurzaam gevangen Portugese vis, verpakt in prachtige blikjes, van De Blikjesfabriek.

ambachtelijke worstjes