De lekkerste kaas van Vorden en omstreken? Dat is niet moeilijk, want dat is de kaas van Urtica De Vijfsprong! Deze kaas is gemaakt van biologische zuivel en verkrijgbaar in vele smaken: belegen, jong, naturel, met fenegriek, Italiaanse kruiden of een andere natuurlijke smaakmaker. Behalve de kazen verkopen we ook hun volle yoghurt, kwark en acidophilusmelk.

Biologische zuivel uit Vorden

De koeien van biologisch-dynamische zorgboerderij Urtica de Vijfsprong lopen een groot deel van het jaar buiten in de onbespoten weides. ’s Winters hebben ze de beschikking over een ruime serrestal. De dames mogen hun hoorns houden, zoals gangbaar is in de bio-dynamische landbouw. Hun melk wordt verder verwerkt in de eigen zuivelmakerij van De Vijfsprong, schuin tegenover de serrestal.

Niet alleen de kaas van De Vijfsprong ligt in onze koeling. Zo verkopen we ook hun slagroom, crème fraîche, acidophilusmelk, volle yoghurt en kwark. Deze zijn ook echt vol van smaak. De veelverkochte acidophilusmelk is zelfs prijswinnend. In 2016 won het de Cum Laude-prijs voor lekkerste boerderijzuivelproduct. Een aanrader voor wie van kefir en karnemelk houdt!

Wat is Urtica De Vijfsprong?

Urtica De Vijfsprong is een woon-werkgemeenschap waar mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychische kwetsbaarheid naast de boerin en boer wonen. Ook wonen zo’n 30 cliënten op diverse boerderijen van het landgoed Hackfort of in Vorden zelf. Veel cliënten kiezen er voor om op De Vijfsprong zelf te werken. Er kan gewerkt worden met het vee, maar ook in de tuinderij, in de winkel, in het huis of in de zuivelmakerij. De zorg voor de aarde, de planten, de dieren en de mensen werkt door in de heerlijke producten.

Meer informatie over Urtica De Vijfsprong staat op www.urticadevijfsprong.nl

Geen liefhebber van zuivel? Bij Van Sinckel verkopen we ook andere dranken: voor een uitgebreid assortiment thee (losse en zakjes) en voor de beste koffie moet je bij het schap van De Pelikaan zijn. Bij deelnemer Fruitbedrijf Horstink staan vruchtensappen.

Biologische zuivel bij Van Sinckel in Vorden