Per 1 juli mag iedereen weer gebruik maken van het openbaar vervoer, maar het gebruik van een (niet-medisch) mondkapje blijft verplicht. Deze mondkapjes kun je zelf maken, maar voor wie niet handig is met naald en draad hebben wij ze kant en klaar. En dan ook nog in allerlei uitvoeringen: effen, met een printje, zakelijk, stoer of vrolijk. Er zijn ook kleinere versies voor kinderen.

Al deze katoenen mondkapjes zijn zelfgemaakt door drie van onze ondernemers: Beansbag (die van die leuke leren tassen met losse frontjes; de mondkapjes zijn aan twee zijdes draagbaar), De Maeckerij (uiteraard van hergebruikt materiaal, dus extra duurzaam), en DecoDirk. Allemaal zijn ze wasbaar en er kan een los filter in. Dus kom snel langs en sla er een aantal in.

Van elk verkocht mondkapje van De Maeckerij gaat €4,00 naar een gezin in Ethiopië om hen door de corona-lockdown te helpen. Beansbag verkoopt ook nog filters voor in hun mondkapjes. Ze zijn los verkrijgbaar, maar bij aankoop van een masker van hen krijg je vijf filters gratis.

De mondkapjes kosten tussen de €4,00 en €12,95. Meer weten over mondkapjes? Lees de informatie hierover bij het RIVM.