Duurzame cadeaus in overvloed bij van Sinckel! De Maeckerij uit Zutphen maakt namelijk nieuw moois van hergebruikt materiaal. Leuke cadeautjes die met liefde zijn gemaakt van stof dat zo een tweede leven krijgt. Denk aan slingers, etuis en tasjes. Maar ze hebben ook sleutelhangers van Scrabble-stenen en enveloppen van oude landkaarten.

Duurzame cadeaus

De stof lag op zolders en in kringloopwinkels, zat in oude koffers, op rommelmarkten of werd zorgvuldig bewaard in kasten en dozen. Gered en herontdekt door De Maeckerij kan het weer jaren mee. Als nieuw moois.

Van oude kleding tot vrolijke vlaggenslinger

De Maeckerij is Sonja van Arem. Ze maakt alles zelf. Het liefst naait ze vlaggenslingers omdat die zo feestelijk zijn om aan te werken! Ook etuis rollen regelmatig onder de machine vandaan, evenals kindervestjes van wol en fleece.

Sonja werkt ook graag in opdracht. Dierbare lapjes en/of kleding met een herinnering kunnen worden verwerkt tot bijvoorbeeld een kussen, een etui of een vlaggenslinger. Het is heel erg leuk om van te klein geworden kinderkleding een eigen vlaggenslinger voor je (klein)kind te laten maken!

Ook kleding van een overleden dierbare verwerkt Sonja met liefde tot iets nieuw moois. Een kussen bijvoorbeeld, heerlijk om tegenaan te liggen en vast te houden.

Meer weten over de vrolijke en duurzame vlaggenslingers van De Maeckerij? Kijk dan op www.demaeckerij.nl

Duurzaamheid staat bij Van Sinckel hoog in het vaandel. Zo zijn onze streekproducten, waaronder biologische zuivel, lokaal gebrouwen bier en slow food rundvlees, gemaakt met respect voor het milieu. Ook verkopen we biologische bloemenzaden en bollen van De Bijenstichting. Nog meer duurzame en sociaal vriendelijke cadeautjes vind je bij deelnemer Cadeaus Met Een Missie. Voor nog meer producten voor kinderen en baby’s die bij ons te koop zijn, kijk je bij de categorie Kinderen.

Stoffen vlaggenslingers, tasjes en etuis van hergebruikte materialen
Vrolijke vlaggenslingers van hergebruikte stoffen en etuis met Paulus de Boskabouter
Retro tasjes en etuis van hergebruikte stoffen
Handige tasjes van gerecyclede stoffen