Voor de lekkerste kazen hoef je niet naar Frankrijk of Italië, die worden gewoon hier in de Achterhoek en de Liemers gemaakt. Om deze lokale kaasmakers onder de aandacht te brengen, organiseert Slow Food Achterhoek van 6 t/m 13 oktober de Week van de Achterhoekse en Liemerse Kazen. Uiteraard doet onze deelnemer Urtica De Vijfsprong ook mee met haar biologische kaas.

Week van de Achterhoekse en Liemerse Kazen

Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo worden er rondleidingen georganiseerd bij verschillende kaasboerderijen (zowel met koeien, schapen, geiten als buffels), kun je meekijken bij het maken van kaasjes en zijn er proeverijen bij restaurants. Er is ook aan de kinderen gedacht. Een overzicht van alle activiteiten tijdens deze week staat op Slowfood Nederland.

Korting op Achterhoekse kaas van De Vijfsprong

Gedurende deze week krijg je bij ons 10% korting op de Achterhoekse kaas van deelnemer Urtica De Vijfsprong. Ook kun je verschillende kazen uit hun assortiment proeven.

Bij Urtica De Vijfsprong, de bekende Vordense biologisch-dynamische zorgboerderij, lopen de koeien van dit bedrijf een groot gedeelte van het jaar buiten in de onbespoten weides. ’s Winters wonen de dames in een ruime serrestal waar ze kunnen rondlopen. Hun melk wordt verwerkt in de kaasmakerij tegenover de serrestal.

Behalve kazen verkopen we van De Vijfsprong ook andere zuivel, zoals slagroom, kwark, yoghurt en acidophilusmelk. Alles uit eigen wei en zuivelmakerij! Verder verkopen ze bij ons biologische muesli’s, crackers, snacks en sappen.

Behalve zuivel verkopen we ook vlees, honing, jam en wijnen uit de Achterhoek. Voor alle Achterhoekse streekproducten kijk je hier.