Deze tafeltjes waren helaas al binnen een dag uitverkocht! Er komen geen nieuwe meer binnen die gemaakt zijn van deze kastanjeboom, maar wel soortgelijke tafeltjes van andere bomen.

Na veel geduld, zagen en schuren zijn ze eindelijk klaar: de tafeltjes gemaakt van de karakteristieke kastanjeboom in het centrum van Vorden. Precies een jaar na de kap van de boom gaan ze exclusief bij ons in de verkoop. Vanaf zaterdag kun je zo’n unieke bijzettafel bij ons kopen. Wees er snel bij, er zijn maar 10 exemplaren beschikbaar!

Handgemaakte bijzettafeltjes

Vorig jaar juli moest de boom met spoed worden gekapt. De 250-jarige was ziek, waardoor de kans op onveilige situaties te groot werd. De stukken hout werden nadien verkocht, waarbij de opbrengst ten goede kwam aan lokale goede doelen.

Onze deelnemer Ed Engbers van anmata.store bemachtigde enkele grote stukken. Na een lange droogperiode voor het hout, heeft hij er bijzettafels van gemaakt. De tafels kosten tussen de 65 en 80 euro per stuk. Niet alleen het houten blad is per tafel verschillend, ook kun je kiezen uit vier verschillende onderstellen, waaronder poten van hout en stalen hair pin poten.

Vanaf zaterdag 6 juli zijn ze bij ons in de winkel te koop. Die dag is Ed ook zelf aanwezig om je meer te vertellen over het maken van deze tafels en natuurlijk over zijn passie, meubelmaken.

Kastanjeboom Vorden Rob Schmitz
De bewuste boom vlak voor de kap.
Meer foto’s van deze gebeurtenis zijn te vinden op de site van fotograaf Rob Schmitz.