Met de komst van ondernemer Utopia in Zicht is Vorden een verkooppunt rijker voor spirituele cadeaus zoals hangers met geneeskrachtige stenen en wierook. Voor de liefhebbers van dat laatste hebben we een ruime selectie geuren en merken, waaronder Green Tree en Nag Champa. We verkopen ook verschillende houders voor de wierookstokjes.

Spirituele cadeaus met een geneeskrachtige werking

De hangers met edelstenen zijn niet alleen mooi als sieraad. Sommige mensen voelen zich sterker of hebben minder lichamelijke klachten als ze een bepaalde steen dragen. Zo zou malachiet tegen straling en negatieve energieën werken, en gaat de mooie paarse amethist hoofdpijn tegen. We verkopen ook grotere stenen, mineralen en kristallen voor op je nachtkastje of salontafel. Of ze nu werken of niet, er zitten prachtige exemplaren tussen die onmiddellijk de aandacht trekken!

De facet geslepen glazen regenboogkristallen worden in de feng shui gebruikt. Hang ze voor het raam om energiestromen te verbeteren. Als de zon erop schijnt, komen de kleuren van de regenboog tot leven in de kamer.

Voor het energetisch reinigen van je huis hebben we witte salie en palo santo (heilig hout).

Inspiratiewinkel

De man achter Utopia in Zicht is Kees van Haaster. Na een studie psychologie verdiepte hij zich in verschillende alternatieve stromingen binnen de psychotherapie om uit te komen bij de psychosynthese. Hij stopte met zijn werk als docent gedragswetenschappen voor fysiotherapeuten en begon samen met zijn vrouw inspiratiewinkel De Woestijnroos in Deventer. Behalve de hierboven genoemde producten verkochten ze ook boeken en muziek. De winkel werd een plek voor mensen die op zoek waren naar meer dan materiële zaken. Na zestien jaar vonden ze het welletjes. Toch bleef het ondernemerschap trekken en besloten ze voor een andere manier van verkopen te kiezen, namelijk via shop in shops zoals Van Sinckel.

De naam Utopia in Zicht is overigens geïnspireerd door Rutger Bregmans boek Gratis Geld. Hierin spoort hij mensen aan juist weer utopisch te gaan denken. Als één van de voorbeelden van utopisch denken noemt hij het basisinkomen, een idee dat ook de interesse van Kees heeft. In dit interview met Bregman lees je er meer over.

Als de producten van Utopia in Zicht je aanspreken, kijk in onze winkel dan ook bij de meditatiekussens en aurasprays met etherische oliën van Tribe of Awareness, de zilveren oorbellen met edelstenen van edelsmid Ligita, en de kruidengeneeskundige zalven en siropen van Betula Kruiden.

Wierook palo santo witte salie spiritueel Vorden