In de verzorgingsproducten van Soap & Salt tref je geen enge ingrediënten aan zoals sls, aluminium en parabenen; de shampoos, bodybutters, deodorants, bathbombs en meer van dit merk zijn namelijk puur natuurlijk! Mirthe Kreunen maakt alles zelf in haar eigen keuken. Naast producten voor natuurlijke huidverzorging heeft ze ook parfums en geurende waxmelts voor in huis, uiteraard ook zonder chemicaliën.

Natuurlijke huidverzorging

“Na tientallen dure producten te hebben uitgeprobeerd met te weinig resultaat of een verkeerde uitwerking, ben ik zelf op onderzoek uitgegaan”, aldus Mirthe. Ze verdiepte zich in de cosmetische ingrediënten die we dagelijks gebruiken en begon te twijfelen of deze wel goed zijn voor onze gezondheid. Daarop besloot ze te leren hoe zelf verzorgingsproducten te maken, maar dan puur natuur!

Van scheerzeep en lipgloss tot geurstokjes

Zo maakt ze haar producten met plantaardige oliën, zoals olijfolie, druivenpitolie, sheabutter, kokosolie en cacaoboter. Ook maakt ze gebruik van ingrediënten die je in veel huishoudens aantreft, zoals suiker, zout, bijenwas, havermout, etherische oliën, baking soda en epsom zout.

Bij ons in de winkel vind je vrijwel het gehele assortiment van Soap & Salt. Dit bestaat uit o.a. scrubs, bodybutters, shampoo, conditioner en konjac sponzen voor in bad en onder de douche, en huidverzorgingsproducten waaronder scheerzeep, lipgloss, deodorant, hand- en voetbalsem en massagebars. Voor het gezicht hebben we gezichtspoeder, -reiniger, -tonic en -crème.

Aan een aangename woonomgeving is ook gedacht. Zo zijn er geurkaarsen in kleine potjes. De geurstokjes zijn verkrijgbaar in ‘just relax‘ en ‘let it smell‘ en verspreiden een subtiele geur. De wax melts kunnen zo gebruikt worden, maar ook in de geurbrander. De met droogbloemen versierde wax tablets hang je bijvoorbeeld op het toilet. Zo hoef je geen chemische geurverspreiders te gebruiken!

Meer weten over Soap & Salt of wil je een workshop verzorgingsproducten maken volgen bij Mirthe? Kijk dan op soapensalt.nl.

Bij Van Sinckel verkopen we via deelnemer YogaMoyo ook de essentiële badoliën, sprays, rollers en kristallen van het Nederlandse selfcare merk Rock Your World.

Natuurlijke huidverzorging badzout scrub shampoo bar
Natuurlijke huidverzorging bathbombs