Voorheen verkocht Mirthe bij ons zelfgemaakte verzorgingsproducten onder de naam Soap & Salt. Inmiddels heet haar bedrijfje Wax & Scent en maakt ze voornamelijk producten die iedere ruimte in je woning, van wc tot woonkamer, opfleurt en heerlijk laat geuren. Van natuurlijke geurkaarsen, geurstokjes, parfum sprays en wax melts tot onderzetters, bewaarpotjes en kaarsenhouders van het bijzondere materiaal jesmonite.

Natuurlijke geurkaarsen

De naam en producten mogen ietwat veranderd zijn, Mirthe’s insteek is hetzelfde gebleven: natuurlijke ingrediënten blijven de basis en nog steeds maakt ze alles zelf in haar eigen Ruurlose keuken. Zo zijn onder andere de wax melts en geurkaarsen gemaakt van was van koolzaadolie. Deze wordt in Europa geteeld en geproduceerd, waardoor het milieuvriendelijker is dan gangbare soja-olie. Voor de verschillende geuren gebruikt ze etherische oliën. Deze oliën vind je ook terug in bijvoorbeeld de mosquito sticks. Zet ze op je nachtkastje en de citronella, eucalyptus en lemongrass houden die vervelende zoembeestjes bij je vandaan.

Jesmonite

Met het veelzijdige composietmateriaal jesmonite, dat ook populair is bij kunstenaars en setdesigners, tovert Mirthe alledaagse voorwerpen als onderzetters, kaarsenhouders en bloempotten om tot kleurige kunstwerkjes. Jesmonite is een acrylhars op waterbasis, de voorwerpen worden dus gegoten. De voordelen zijn dat het lichtgewicht, brandwerend en milieuvriendelijk is. Met jesmonite kun je alle kanten uit qua design. Zo bootst Mirthe er graag allerlei texturen mee na, zoals terrazzo, en brengt ze elegante marmereffecten aan.

Meer weten over Wax & Scent of wil je een workshop ‘natuurlijke geurkaarsen maken’ volgen bij Mirthe? Kijk dan op waxenscent.nl

In onze winkel vind je bij deelnemer Wat Sop handgemaakte zepen zonder palmolie, plastic en vage ingrediënten, en bij Tribe of Awareness aurasprays met etherische oliën. Voor nog meer leuke bloempotten, kandelaars, vazen en andere leuke decoratie kun je terecht bij de tafel van Mijn Snuisterij. Fans van hout moeten zeker een kijkje nemen bij de handgemaakte houten waxinelichthoudershouders van anmata.store.

Natuurlijke parfums voor mannen