Van idee naar ontwerp naar creatie: Melvin Penterman doet het allemaal zelf. Zijn werk heeft als basis simpelweg vierkante houten blokjes. Deze brandt en schildert hij met de hand, zodat de houtnerf extra mooi uitkomt. Met deze verfraaide blokjes maakt hij vervolgens niet alleen 3D-kunstwerken, maar ook decoratieve gebruiksvoorwerpen zoals waxinehouders, onderzetters en mobiele-telefoonhouders.

Houten kunstwerken: van hobby naar bedrijf

Eind 2019 werd Melvins bedrijf My Wooden Block Art een feit. Nadat een jarenlange zoektocht naar passend werk, hij heeft een vorm van autisme, steeds op niets uitliep, besloot hij om voor zichzelf te beginnen. Zo kan hij zelf alles plannen en ook zelf bepalen welke kant hij op wil. Inmiddels exposeert en verkoopt hij zijn kunstwerken bij een café en bij enkele winkels, waaronder dus Van Sinckel.

Hij maakt alleen gebruik van hout met een PEFC of FSC keurmerk en de verf is op waterbasis. De grootte varieert. Zo zijn er driedimensionale werken van 30×30 cm, maar ook van 70×70 cm! Ook is een wanddecoratie in opdracht mogelijk.

Stoere uitstraling

De woonaccessoires van My Wooden Block Art kenmerken zich door hun eenvoudige en stoere uitstraling. De waxinelichthouders (inclusief kaarsjes), houders voor de mobiele telefoon en de onderzetters zouden niet misstaan in een industrieel interieur. En ook hier geldt weer dat alles handgemaakt en dus uniek is. Net zoals ieder blokje hout dat is.

 

Voor meer info over de houten kunstwerken van Melvin, kijk je op mywoodenblockart.nl.

Melvin is niet de enige creatieve lokale ondernemer bij Van Sinckel. Zo maakt ook Ed van anmata.store houten gebruiksvoorwerpen, zoals bijenhotels, tafeltjes en fotolijstjes. Yvonne van Catootjes breit met wol de prachtigste sjaals en omslagdoeken. Sonja van De Maeckerij maakt van hergebruikte stoffen etuis, kussens en vlaggenslingers. En dan hebben we ook nog mensen die zelf olijfoliezeep, verzorgingsproducten en tassen van leer maken!

Houten driedimensionale kunstwerken voor aan de muur in hartvorm en vierkant

Waxinelichthouders gebrand hout

houten waxinelichthouders, onderzetters, telefoonhouders