Zien, durven, kijken, opvallen en sieren. Spreekt dit je aan? Neem in onze winkel dan zeker een kijkje bij de prachtige handgemaakte oorbellen met edelstenen van edelsmid Ligita. Deze Litouws-Nederlandse ambachtsvrouw verwerkt in haar elegante oorsieraden o.a. rozenkwarts, topaas, lapis lazuli, jade en kyaniet. Een selectie van haar werk is nu (weer) bij ons te koop.

Handgemaakte oorbellen met edelstenen

Ligita Jauniskis-Brinkman doorliep verschillende kunstopleidingen, waaronder de studie metaalkunst aan de kunstacademie van Talinn. Ze heeft een grote passie voor edelstenen, die ze dan ook vaak in haar werk gebruikt.

Haar sieraden kenmerken zich doordat ze net even anders dan anders zijn. Toch zijn ze heel draagbaar en passen ze bij zowel een casual als een chique outfit.

Ligita werkt ook in opdracht. Op haar site is hierover meer te lezen.

Edelstenen en spiritualiteit

Edelstenen zijn niet alleen mooi, ze worden door sommigen ook speciale krachten toegedacht. Zo zou kyaniet een spirituele steen zijn die innerlijke rust en kalmte geeft. Ben je wat onzeker? Dumortieriet geeft je zelfvertrouwen en steun bij moeilijke situaties.

Wil je een vriendin verrassen met een paar oorbellen, maar kun je niet kiezen welke? Ga dan uit van sterrenbeeld of geboortemaand. Geef rookkwarts-oorbellen aan een steenbok of een setje met hemelsblauw aquamarijn aan iemand die jarig is in maart.

Meer informatie over het werk van deze edelsmid is te vinden op ligita.nl

Verschillende ondernemers verkopen bij ons sieraden. De halskettingen van Catootjes zijn ook handgemaakt. Voor een leuk horloge, een hip kettinkje of een stoere zonnebril kun je bij MijnSnuisterij terecht. Kijk voor meer sieraden met edelstenen vooral ook bij Utopia in Zicht.