Aan creatief talent hebben ze bij dagbesteding De Kassei geen gebrek. Van hun kleurrijke kookschorten krijg je spontaan zin in koken, de houten speelgoedhondjes houden alle kleurpotloden netjes bij elkaar en dankzij de vrolijke theemutsen blijft je thee extra lang warm. De leukste handgemaakte cadeaus en de liefste aardigheidjes van het Lochemse atelier zijn nu ook bij ons te koop!

Handgemaakte cadeaus

De Kassei in Lochem is een dagbesteding met winkel voor mensen met een verstandelijke beperking. In het aangrenzende textielatelier maken de medewerkers producten van textiel. Op een andere locatie wordt gewerkt met papier en papier-maché. In hun eigen tempo kan iedereen zich zo creatief uiten.

Een leuke bijkomstigheid is de naam van de trotse maker op het product. Zo heeft Annemarijke het prachtige zebrapoefje gemaakt en kun je dankzij Charlotte en Mirjam je spulletjes netjes opbergen in hun stoffen mandjes. Die mandjes kun je ook als luiermandje gebruiken, een leuk kraamcadeau (helemaal voor een klein naamgenootje!).

Het assortiment wisselt geregeld en met de seizoenen mee. Kom dus snel langs in onze winkel voor eerlijke en creatieve cadeaus voor hem en haar en voor groot en klein.

Wil je de creatievelingen van De Kassei ontmoeten? Dat kan! Wie weet zijn Annemarijke, Charlotte en Mirjam wel aanwezig om meer te vertellen over hun werk. Kijk voor de openingstijden op hun Facebookpagina en voor meer info op www.zozijn.nl/locaties/de-kassei-lochem-dagbesteding-verstandelijkebeperking

Dankzij de vele handgemaakte cadeaus van onze ondernemers mogen we ons met recht een cadeauwinkel noemen! De kaarsen, zeepjes en Achterhoekse vogelhuisjes van Cadeaus met een Missie komen ook uit sociale werkplaatsen. De vrouwen achter Wat Sop en Soap & Salt maken hun eigen (olijfolie)zepen en verzorgingsproducten voor huid en huis. Vrolijk jezelf of iemand anders op met een kleurrijk schilderij van DecoDirk of de geupcyclede stoffen vlaggenslingers van De Maeckerij. Een warme alpaca omslagdoek van Catootjes komt het hele jaar van pas. De houten woonaccessoires van anmata.store zijn veelal van lokaal hout. De retro kunstwerken van Miek Fabriek geven je muur een hip tintje.

Handgemaakte cadeaus door verstandelijke gehandicapten